ΚΟΣΜΟΣ

Δάσος κάνναβης κρυμμένο σε προστατευόμενη έκταση της Unesco εντοπίστηκε στην Ιταλία

Ιταλοί αστυνομικοί 

(AP Photo/Luca Bruno)

Οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακάλυψαν μια φυτεία κάνναβης σε μια νησίδα του ποταμού Τιτσίνο, στην περιφέρεια Λομβαρδία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται κυριολεκτικά για δάσος κάνναβης, το οποίο ήταν κρυμμένο ανάμεσα στο πυκνό δάσος, στην καρδιά του Parco del Ticino, στην επαρχία της Παβία. Το πάρκο βρίσκεται στη λίστα γεωτόπων της Unesco, και σύμφωνα με του οργανισμού του ΟΗΕ, η περιοχή είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα ποταμών στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια καλά καμουφλαρισμένη καλλιέργεια, σε ένα δύσκολα προσβάσιμο μικρό νησί του ποταμού, όπου βρέθηκαν περίπου 200 φυτά κάνναβης ύψους έως και δυόμιση μέτρα. Τα φυτά ήταν τοποθετημένα σε σειρές και διέθεταν ποτιστικά τροφοδοτημένα από φορητούς ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές η φυτεία εκτιμάται στα εκατό κιλά, με εκτιμώμενο κέρδος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι Αρχές εντόπισαν την καλλιέργεια χάρη σε εναέριες πτήσεις, προέβησαν στην κατάσχεση και, στη συνέχεια, στην καταστροφή των φυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης