ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδιο με Έλληνα στην Αδριανούπολη - Τι αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές

Τούρκοι αστυνομικοί.

AP Photo/Ali Una

Επεισόδιο με Έλληνα που τραυματίστηκε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, έγινε γνωστό από ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής. Το συμβάν γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κυβερνήτη της Αδριανούπολης το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του τελωνείου της Ύψαλα και του ελληνικού τελωνείου.

Ένας Έλληνας οδηγός φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε Τούρκο μοτοσυκλετιστή, ενώ προσπαθώντας να διαφύγει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε φορτηγό και προσέκρουσε στις μπάρες. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και κινήθηκε επιθετικά προς τους Τούρκους αστυνομικούς κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα αλλά καθώς ο άντρας συνέχισε να κινείται επιθετικά εναντίον τους τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι.

Ο Έλληνας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σημειώνεται πως ο ίδιος είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, εντοπίστηκε το αντικείμενο με το οποίο επιτέθηκε ο δράστης και ήταν ένα μαχαίρι.

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης