ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Πελικό: Απουσιάζει λόγω ασθένειας ο εγκέφαλος της φρίκης - Πιθανή η αναβολή

Δίκη Πελικό: Απουσιάζει λόγω ασθένειας ο εγκέφαλος της φρίκης - Πιθανή η αναβολή

H δικηγόρος του Πελικό 

AP Photo/Lewis Joly

Με τον βασικό κατηγορούμενο, Ντομινίκ Πελικό, να απουσιάζει για δεύτερη συνεχή μέρα ξεκίνησε την Τρίτη (10/9) η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση των πολλαπλών και επί σειρά ετών βιασμών της συζύγου του Ζιζέλ από αγνώστους.

Ο προεδρεύων δικαστής ζήτησε επείγουσα ιατρική περίθαλψη για τον κύριο κατηγορούμενο την Τρίτη (10/9).

Η δικηγόρος του είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του ήταν άρρωστος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ο προεδρεύων δικαστής χορήγησε στον κατηγορούμενο, ο οποίος υπέφερε από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη, απαλλαγή για να λάβει ιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικηγόρο του ήθελε να είναι παρών καθώς θα κατέθετε για πρώτη φορά ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Εάν η κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορουμένου δεν βελτιωθεί, η δίκη θα μπορούσε να ανασταλεί για μία ή περισσότερες ημέρες.

Τη Δευτέρα (9/9), ο Πελικό κρίθηκε πολύ άρρωστος για να δώσει κατάθεση. Ωστόσο, λεπτομέρειες για την ψυχολογική του κατάσταση δόθηκαν μέσα από εκθέσεις ψυχολόγων και της αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων είπε ότι σεβόταν τις επιθυμίες και τις αρνήσεις της συζύγου του στο σεξ, αλλά είχε επίσης φαντασιώσεις για swinging και έπαιρνε ευχαρίστηση βλέποντας τη γυναίκα του να υποβάλλεται σε σεξουαλικές πράξεις που κανονικά αρνιόταν.

Η Μαριάν Ντουτό, μια άλλη ψυχολόγος, δήλωσε ότι Πελικό εξακολουθούσε να αισθάνεται ότι η ζωή του θα μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά αν δεν είχε συλληφθεί.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο Πελικό συνελήφθη για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 για κρυφή βιντεοσκόπηση πάνω από γυναικείες φούστες σε σούπερ μάρκετ. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν περίπου 3.800 φωτογραφίες και βίντεο με βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, μεταξύ 2011 και 2020.

Οι ντετέκτιβ έχουν καταγράψει συνολικά 92 βιασμούς που φέρονται να διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, 51 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.