ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή 46χρονη από επίθεση ουκρανικού drone - Χτύπημα στο Κίεβο από τη Μόσχα

Νεκρή 46χρονη από επίθεση ουκρανικού drone - Χτύπημα στο Κίεβο από τη Μόσχα

H ουκρανική αεράμυνα καταρρίπτει ρωσικό drone κοντά στο Κίεβο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Evgeniy Maloletka

Επιθέσεις με drone στην περιφέρεια της Μόσχας πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί τα ξημερώματα της Τρίτης (10/9) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μία γυναίκα.  

Μία 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται» ο θάνατος ενός παιδιού, τον οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

«Μια γυναίκα 46 ετών σκοτώθηκε. Είχε αναφερθεί νωρίτερα πως σκοτώθηκε ένα παιδί 9 ετών, όμως η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ένα τραυματία μεταξύ των αμάχων.

Σύμφωνα με τους Ρώσους καταρρίφθηκαν τουλάχιστον 144 ουκρανικά drones ενώ εξαιτίας των χτυπημάτων σταμάτησαν προσωρινά οι πτήσεις από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ουκρανικές επιθέσεις με drone αναφέρθηκαν στην ρωσική περιοχή του Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, και στο Λίπετσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Στην Ουκρανία, μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν ρωσική επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι κάλεσε ανώτερο Ιρανό διπλωμάτη για να προειδοποιήσει για «καταστροφικές και ανεπανόρθωτες συνέπειες» στις σχέσεις τους, εάν η Τεχεράνη έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Ε.Ε δήλωσε ότι οι σύμμαχοί της είχαν μοιραστεί «αξιόπιστες» πληροφορίες ότι το Ιράν είχε προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα είχε «σημαντικές συνέπειες». Ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από το Ιράν, αλλά δεν διαψεύστηκε ρητά από το Κρεμλίνο.

Η κατάσταση στην Ουκρανία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν που επισκέπτεται το Λονδίνο.