ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Παρέλυσε το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ - Την παραίτηση του επικεφαλής του ζητά η Ryanair

Λονδίνο: Παρέλυσε το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ - Την παραίτηση του επικεφαλής του ζητά η Ryanair

Το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου

AP Photo/Matt Dunham

Χάος επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής (8/9) στο αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου, με δεκάδες πτήσεις να ακυρώνονται λόγω κακοκαιρίας αλλά και σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.

Μέχρι και χθες ακυρώθηκαν 49 αναχωρήσεις και 51 αφίξεις, επηρεάζοντας περισσότερους από 16.000 επιβάτες, όπως μετέδωσε το BBC.

«Να παραιτηθεί ο επικεφαλής ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας»

Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει την οργή τόσο των επιβατών, όσο και των αεροπορικών εταιρειών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι να ζητά την παραίτηση του επικεφαλής του παρόχου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ATC) Nats.

Ο Ο' Λίρι έχει επανειλημμένα επικρίνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nats, Μάρτιν Ρολφ, για τα προβλήματα στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιβάτες αξίζουν καλύτερα» δήλωσε ο Ο' Λίρι. «Εάν δεν φύγει, τότε η νέα υπουργός Μεταφορών, Λουίζ Χέι, θα πρέπει να τον απολύσει».

Η συγγνώμη του αεροδρόμιου

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Γκάτγουϊκ σε ανακοίνωσή της ανέφερε μέχρι στιγμής το 2024 ότι είχε χειριστεί με ασφάλεια περισσότερες από 170.000 πτήσεις μέσω του Nats, αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι.

«Η υπηρεσία ήταν πλήρως διαθέσιμη σχεδόν πάντα, λειτουργώντας 24 ώρες την ημέρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ηγετική ομάδα του Nats για να παρέχουμε στους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες τις βέλτιστες υπηρεσίες».
«Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους επιβάτες που αντιμετώπισαν προβλήματα χθες».

Εκπρόσωπος της εταιρείας Nats δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για τη χθεσινή αναστάτωση που ήταν απογοητευτική και για την άκρως επαγγελματική ομάδα μας στο Γκάτγουϊκ, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της».