ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που περιέλουσε με καυτό καφέ μωρό στην Αυστραλία - Πώς ξέφυγε

Περιπολικό και αστυνομικοί στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Mark Baker

Παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη με καταζητούμενο έναν άνδρα που φέρεται να έριξε ζεματιστό καφέ σε ένα μωρό σε μια απρόκλητη επίθεση σε ένα πάρκο στην πολιτεία Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Πολ Ντάλτον δήλωσε τη Δευτέρα (9/9) ότι οι αστυνομικοί συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους για την ανεύρεση του άνδρα, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος και διέφυγε από τη χώρα τέσσερις ημέρες μετά την υποτιθέμενη επίθεση.

Ένα αγοράκι εννέα μηνών, όπως αναφέρει το CNNi γνωστό μόνο ως Λούκα, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του όταν ο άνδρας φέρεται να του έριξε το καυτό ρόφημα πάνω του, καθώς καθόταν με τη μητέρα του στο γρασίδι στο Πάρκο Χάνλον στο Μπρίσμπεϊν στις 27 Αυγούστου.

Το βίντεο κλειστού κυκλώματος που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον άνδρα να φεύγει τρέχοντας από τη σκηνή, φορώντας μπλε καρό πουκάμισο, μαύρο καπέλο και γυαλιά.

Ο Ντάλτον αποκάλυψε ότι οι πρώτες έρευνες καθυστέρησαν λόγω ψευδών πληροφοριών σχετικά με το όνομα του άνδρα και των κινήσεων του ίδιου του υπόπτου.

«Σύντομα έγινε φανερό σε εμάς ότι το άτομο αυτό γνώριζε τις μεθοδολογίες της αστυνομίας, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, γεγονός που τις κατέστησε αρκετά περίπλοκες», δήλωσε ο Ντάλτον στους δημοσιογράφους.

Μετά την επίθεση, ο άνδρας πήρε ταξί για το κέντρο της πόλης του Μπρίσμπεϊν και στη συνέχεια διέσχισε με αυτοκίνητο τα σύνορα της πολιτείας με τη Νέα Νότια Ουαλία, προτού πετάξει από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 31 Αυγούστου.

«Μόλις την πρώτη Σεπτεμβρίου μπορέσαμε να συνδέσουμε ένα όνομα με το πρόσωπο που υπήρχε στις κάμερες ασφαλείας», δήλωσε ο Ντάλτον, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομάσει τον άνδρα ή τον προορισμό του, από φόβο μήπως παρεμποδίσει την έρευνα.

Ο Ντάλτον δήλωσε ότι η αστυνομία αναγνώρισε τον άνδρα λίγο μετά τη φυγή του: «Ήμουν στο κέντρο ερευνών όταν βάλαμε ένα όνομα στο πρόσωπο, και ήταν ένα πολύ χαρούμενο δωμάτιο, μόνο και μόνο για να κάνουμε έναν έλεγχο σε 15 λεπτά και να διαπιστώσουμε ότι τον χάσαμε».

Ο Ντάλτον περιέγραψε τον άνδρα ως «περιπλανώμενο εργάτη», ο οποίος μπαινόβγαινε στην Αυστραλία με διάφορες βίζες από το 2019 και είχε εισέλθει τελευταία φορά στη χώρα τον Ιανουάριο του 2022.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το κίνητρο του άνδρα.

«Ξύνω συνεχώς το κεφάλι μου. Δεν μπορούμε να βρούμε κίνητρο», τόνισε ο Ντάλτον. «Ένας λογικός, φυσιολογικός άνθρωπος, θα έλεγε κανείς, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα».

Η μητέρα του αγοριού, η οποία δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, δήλωσε τότε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι όλα ήταν «πολύ γρήγορα».

«Δεν κατάλαβα πραγματικά τι είχε συμβεί εκείνη τη στιγμή, αλλά απλά άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να φωνάζω ότι ήταν καυτό και ότι ο γιος μου είχε καεί», δήλωσε.

Hunt widens for man who allegedly threw scalding coffee on baby

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης