ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες στους δρόμους του Λονδίνου κατά της Γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα - 8 συλλήψεις

AP Photo/Alberto Pezzali)

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου το μεσημέρι του Σαββάτου (7/9) προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της Γενοκτονίας των Παλαιστινίων που συντελείται από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, με θύματα κυρίως αμάχους και παιδιά. 

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κεντρικό Piccadilly Circus λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, με την πορεία να περνά δίπλα από το Hyde Park πριν καταλήξει στην Kensington Road.

Διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου κατά του πολέμου και της Γενοκτονίας στη Γάζα

AP Photo/Alberto Pezzali

To ρεπορτάζ του Guardian μιλά για συμμετοχή πάνω από 300.000 πολιτών, ενώ οι εκτιμήσεις των οργανώσεων κάνουν λλογο για 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ ότι έγιναν 8 συλλήψεις που αφορούσαν κυρίως παραβίαση του νόμου περί δημόσιας τάξης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στη διαδήλωση πλακάτ που έγραφαν «Ο Στάρμερ έχει αίμα στα χέρια του» και «Σταματήστε τον συνασπισμό του πολέμου».

Η πορεία σταμάτησε για λίγο όταν τουλάχιστον δύο διαδηλωτές της απέναντι όχθης, μεταξύ των οποίων ένας που κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε «Η Χαμάς είναι τρομοκράτης», εμπόδισαν την πορεία της από το ξενοδοχείο Park Lane κοντά στο Green Park.

Αντίστοιχα μεγάλες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έγινανα και σε άλλες πόλεις του κόσμου όπως στη Μπραζίλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης