ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ πριν 50 χρόνια

Το Appalachian Trail.

ΑP Photo

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του.

Ο Nicholas Paul Grubb ήταν 27 ετών όταν πέθανε σε μια σπηλιά κοντά στο Pinnacle, στο Albany Township, στις 16 Ιανουαρίου 1977.

Γνωστός μόνο ως ο «άνθρωπος του Pinnacle», ήταν ένας νεαρός λευκός άνδρας με μπλε μάτια και σγουρά κοκκινωπά μαλλιά πριν βρεθούν τα λείψανά του από δύο πεζοπόρους.

Ντυμένος με καφέ σουέτ μπουφάν, τζιν Wrangler και μπότες πεζοπορίας, είχε μαζί του ένα μικρό ποσό μετρητών.

Αν και η ώρα θανάτου του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί από τη νεκροψία, η αιτία θανάτου του χαρακτηρίστηκε ως υπερβολική δόση φαινοβαρβιτάλης και πεντοβαρβιτάλης και ο τρόπος θανάτου αναφέρθηκε ως αυτοκτονία. Καθώς δεν υπήρχε κανείς να διεκδικήσει τη σορό του, ενταφιάστηκε στο Potter's Field της κομητείας Berks και η υπόθεση «πάγωσε».

Παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της εκταφής και της εξέτασης DNA, η ταυτότητά του παρέμεινε ασαφής, μέχρι που ένας ντετέκτιβ βρήκε τις πρωτότυπες κάρτες δακτυλικών αποτυπωμάτων του, οδηγώντας σε ταχεία ταυτοποίηση.

Το 2019 τα λείψανα του Grubb εκταφιάστηκαν από το Potter's Field στην κομητεία Berks. Μια γενεαλογική ανάλυση που διεξήχθη το 2023 απέτυχε να τον ταυτοποιήσει, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας.

«Επί 47 χρόνια αυτός ο άνδρας παρέμενε αγνώστου ταυτότητας. Μια ανώνυμη φιγούρα σε μια ξεχασμένη από καιρό υπόθεση», δήλωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας Berks, John Fielding III, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη.

Αλλά σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι μέσω της αδιάλλακτης αποφασιστικότητας των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών, το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Berks επιβεβαίωσε την ταυτότητα αυτού του ατόμου.

Το όνομά του είναι Nicolas Paul Grubb, ένας 27χρονος άνδρας από το Fort Washington της Πενσιλβάνια».

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τελικά έναν άνδρα που βρέθηκε παγωμένος σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail ως τον Nicolas Paul Grubb, έναν 27χρονο άνδρα από το Fort Washington της Πενσιλβάνια.

Ποιος ήταν ο 27χρονος άνδρας

Ο Nicolas Paul Grubb, γνωστός ως «Nicky» στην οικογένειά του, υπηρέτησε στην Εθνική Στρατιωτική Φρουρά της Πενσιλβάνια πριν από τον θάνατό του. Μετά την τιμητική απόλυσή του το 1971, η ζωή του Grubb διακόπηκε με τραγικό τρόπο στο Appalachian Trail.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα τελευταία 15 χρόνια, τουλάχιστον 10 άτομα έχουν συγκριθεί με τα λείψανα ενός άνδρα γνωστού μόνο ως «Grubb». Οι συγκρίσεις αυτές έγιναν με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων και οδοντικών ακτινογραφιών.

Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τις συνθήκες του θανάτου του. Σχεδιάζουν να τροποποιήσουν το πιστοποιητικό θανάτου του και να επιστρέψουν τα λείψανά του στον οικογενειακό του τάφο.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Berks συμμετέχει ενεργά στο να φέρει τον Grubb στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης