ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του

Ιταλία: Ο υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο

AP Photo/Andrew Medichini, File

«Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο», γράφει ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού. Στη γραπτή επιστολή παραίτησής του την οποία απευθύνει στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο «την ευχαριστεί για το ότι τον υπερασπίστηκε».

Προσθέτει επίσης ότι «παραιτείται μετά από σειρά ημερών γεμάτων πόνο, μίσος, εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος» και χαρακτηρίζει την παραίτησή του «οριστική και αμετάκλητη».

Ιταλός υπουργός Πολιτισμού συνατήθηκε σήμερα Παρασκευή με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Ήταν η δεύτερη συνάντησή του με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μέσα σε τρεις ημέρες.

Η Μελόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία υποστηρίζει ότι άκουγε τον υπουργό ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης και ότι ο Σανζτουλιάνο είναι εκβιάσιμος.

Παράλληλα, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από την σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.