ΚΟΣΜΟΣ

O Πούτιν είπε στα σοβαρά ότι υποστηρίζει την Χάρις; Δεν έλυσε τον γρίφο το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ

Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Σφίγγα για τις στάση του Κρεμλίνου απέναντι στις αμερικανικές εκλογές παρέμεινε ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε αν η δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζει την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ήταν σοβαρή ή ένα αστείο..

«Ο καθένας θα πρέπει να το κρίνει μόνος του», είπε χαρακτηριστικά

Ο Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη (5/9), πως η Ρωσία θέλει να κερδίσει η Χάρις τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας ένα περιπαικτικό σχόλιο στο οποίο ανέφερε το «μεταδοτικό» γέλιο της ως λόγο για τον οποίο την προτιμά έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαμογελούσε όταν έκανε τα σχόλια αυτά. Ερωτηθείς αν τα εννοούσε στα σοβαρά, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Όταν ερωτάται για διεθνείς υποθέσεις, κάνει σχόλια γι' αυτές. Όσο για τον τόνο του, οι άνθρωποι στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται πρέπει να προσπαθήσουν να το ερμηνεύσουν».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε από την πλευρά του ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως προτεραιότητα του Πούτιν είναι η ευημερία της Ρωσίας και «οι αμερικανικές υποθέσεις δεν μπορεί να βρίσκονται και δεν βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του προέδρου».

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ασκούν απαράδεκτη πίεση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των κατοίκων της Βιρτζίνια Ντμίτρι Σάιμς και της συζύγου του, οι οποίοι συνεισφέρουν υλικό στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, για συνωμοσία με στόχο την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να έχει διαθέσιμη την άποψη της Μόσχας για τις παγκόσμιες υποθέσεις.

«Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται καν ότι πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει να μάθει τις ειδήσεις από τη δική μας σκοπιά. Αυτό δεν είναι παρά κατάφωρη άσκηση πίεσης. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή τη στάση ως απαράδεκτη», τόνισε.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε επίσης ότι η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης είναι «δικαιολογημένη» λόγω της «κατάστασης πολέμου» στην οποία βρίσκεται η Ρωσία.

«Στην κατάσταση πολέμου στην οποία βρισκόμαστε, οι περιορισμοί είναι δικαιολογημένοι, όπως και η λογοκρισία είναι δικαιολογημένη», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης