ΚΟΣΜΟΣ

Η NASA απορρίπτει την Boeing και επιλέγει SpaceX - Τι ήταν ο ήχος που ακουγόταν στο Starliner

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς στη διαστημική κάψουλα Starliner, στις 13 Ιουνίου 2024.

NASA via AP, File

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς επρόκειτο να παραμείνουν για οκτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν εκεί για οκτώ μήνες, λόγω μιας σειράς τεχνικών προβλημάτων στο διαστημικό σκάφος Starliner της Boeing που θα τους οδηγούσε πίσω στη Γη.

Το περασμένο Σάββατο, λίγες μέρες προτού η διαστημική κάψουλα επιστρέψει στη Γη χωρίς πλήρωμα, ο Μπουτς Γουίλμορ επικοινώνησε με το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον για να μοιραστεί την ανησυχία του για έναν «παράξενο» θόρυβο.

Αυτός είναι ο παλλόμενος ήχος που μετέδωσε ο αστροναύτης.

Η NASA ανέλυσε το σήμα και έδωσε την εξήγηση ότι πρόκειται για ανατροφοδότηση από το ενσωματωμένο ηχείο του Starliner.

«Το σύστημα ήχου του διαστημικού σταθμού είναι πολύπλοκο, επιτρέποντας τη διασύνδεση πολλαπλών διαστημικών σκαφών και μονάδων, και είναι σύνηθες να παρατηρείται θόρυβος», αναφέρει η ανακοίνωση της NASA, η οποία διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν έχει «καμία τεχνική επίπτωση».

Και μπορεί η κατασκευάστρια Boeing να μην ανησυχεί ούτε για το γεγονός ότι το Starliner αντιμετώπισε διαρροές ηλίου και προβλήματα με τους προωθητήρες καθ’ οδόν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά η NASA αποφάσισε τελικά να στείλει τους αστροναύτες πίσω στη Γη με το σκάφος Crew Dragon της SpaceX τον Φεβρουάριο, καταφέρνοντας ένα ακόμη πλήγμα στο κύρος της Boeing που αντιμετωπίζει επανειλημμένα αποτυχίες στα αεροσκάφη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης