ΚΟΣΜΟΣ

Δεν «βλέπει» δεύτερη θητεία ο Μπλίνκεν - Θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν

Roberto Schmidt/AP

Περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του θέλει να έχει τον επόμενο χρόνο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ενώ δήλωσε πως πολιτικά το μόνο που τον απασχολεί είναι ο «απολογισμός του κυβερνητικού έργου».

«Για το δικό μου μέλλον, το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο απολογισμός αυτής της κυβέρνησης τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν στον Τύπο στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου έκανε την πρώτη επίσκεψη αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αϊτή έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία.

«Αφού πέρασα λίγο χρόνο την περασμένη άδεια κάνοντας διάλειμμα με τα παιδιά μου, μπορώ να σας πω πως λαχταράω να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Σε κάθε περίπτωση, όμως είναι σπάνιο ο υπουργός Εξωτερικών να παραμένει στο αξίωμα έπειτα από εκλογές, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο απερχόμενος πρόεδρος επανεκλέγεται. Η τελευταία περίπτωση ήταν ο Τζορτζ Σουλτς, που παρέμεινε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μια εξαετία, επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Ρόναλντ Ρίγκαν την δεκαετία του 1980.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως ο Μπλίνκεν δεν θεωρείται πως έχει εξίσου καλή σχέση με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, πλέον υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, μετά την πολύκροτη απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο ο πρόεδρος, 81 ετών, να αποσυρθεί από την κούρσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης