ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Τζόρτζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 14χρονο - Συνελήφθη και ο πατέρας

Μακελειό στη Τζόρτζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 14χρονο - Συνελήφθη και ο πατέρας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον τόπο του εγκλήματος

AP Photo/Mike Stewart

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ενώ εκείνος άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Τζόρτζια βρίσκεται ο ανήλικος δράστης, ενώ κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απαγγέλθηκαν και στον πατέρα του. 

Ο 14χρονος κατηγορείται για τους φόνους των δυο συνομίληκων συμμαθητών του, ενός 39χρονου καθηγητή και μιας 53χρονης καθηγήτριας στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Το γραφείο έρευνας της πολιτείας, που ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ως ενήλικος, διευκρίνισε την Πέμπτη (5/9) ότι ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή (6/9).

«Η έρευνα (...) συνεχίζεται» ανέφερε η υπηρεσία στο X (πρώην Twitter) για να προσθέσει πως «βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα της πολύ περίπλοκης έρευνας και η τήρηση των διαδικασιών είναι κεφαλαιώδης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως χθες επρόκειτο να γίνει νεκροψία-νεκροτομή των θυμάτων.

Δώρο του πατέρα του το όπλο του δράστη

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το μακελειό ήταν ένα τυφέκι AR-platform, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια και έφτασε στα χέρια του 14χρονου από τον πατέρα του, που του το είχε κάνει δώρο.

Αξιοσημείωτο στην υπόθεση της σφαγής στο λύκειο: τον Μάιο του 2023, ο έφηβος, τότε μόλις 13 ετών, όπως και ο πατέρας του, ανακρίθηκαν από την αστυνομία σχετικά με απειλές για επίθεση σε σχολείο μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν δόθηκε συνέχεια, καθώς δεν θεωρήθηκε πως υπήρχε εύλογη αιτία, γνωστοποίησε το FBI.

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.