ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος σε Ινδονήσιους: «Σας ενθαρρύνω να διατρέξετε με εμπιστοσύνη την οδό του διαλόγου»

Ο πάπας Φραγκίσκος ενώ εισέρχεται στο κατάμεστο από κόσμιο στάδιο Madya Stadium στην Τζακάρτα (AP Photo/Tatan Syuflana)

Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο εθνικό στάδιο της Ινδονησίας, στην Τζακάρτα ο πάπας Φραγκίσκος με την λειτουργία που πραγματοποίησε ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψη του στην Ασιατική χώρα.

Ο 87χρονος πάπας που τέλεσε την λειτουργία παρουσία τουλάχιστον 80 χιλιάδων ανθρώπων, στην πιο πολυάνθρωπη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, τους κάλεσε και τους προέτρεψε να ακολουθήσουν τον δρόμο του διαλόγου.

Η Ινδονησία είναι ο πρώτος σταθμός της 12ήμερης περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία, που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Ανατολικό Τιμόρ, τη Σιγκαπούρη και την Παπούα Νέα Γουινέα.

«Σας ενθαρρύνω να σπείρετε την αγάπη, να διατρέξετε με εμπιστοσύνη την οδό του διαλόγου, να διαφυλάξετε την καλοσύνη σας και την ευγένειά σας (...) για να γίνετε οικοδόμοι ενότητας και ειρήνης», δήλωσε ο Φραγκίσκος κατά την τέταρτη ημέρα της περιοδείας του.

«Η παρουσία του πάπα είναι σαν παρουσία του Ιησού», λέει στο Ρόιτερς η ινδονήσια διαφυλική γυναίκα Μάμι Γιούλι, ανάμεσα στους χιλιάδες χριστιανούς που συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την ομιλία του πάπα.

«Με δεδομένο το σημαντικό μήνυμά του για ανεκτικότητα, ελπίζουμε ότι η εκκλησία και ο λαός μπορούν να μας κρίνουν θετικά», πρόσθεσε μιλώντας για τη μειονότητα των διαφυλικών που αντιμετωπίζει διακρίσεις από τους συντηρητικούς θρησκευόμενους

«Υφιστάμεθα πολλή πίεση και αυτό περιορίζει τις κινήσεις μας ως διαφυλικών γυναικών στην Ινδονησία»

Καθολικές μοναχές με ράσα, φοιτητές και ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Γκελόρα Μπουνγκ Κάρνο και εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι είπαν ότι 87.000 εισιτήρια διανεμήθηκαν στο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου για τη λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο πάπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης