ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός απο πυρά αστυνομικών ο άνδρας που είχε πυροβολήσει εναντίον τους στο Μόναχο

Πάνοπλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης στο κέντρο του Μονάχου

AP Photo/Matthias Schrader

Αστυνομικοί στο Μόναχο πυροβόλησαν νωρίτερα σήμερα έναν άνδρα, ο οποίος είχε προηγουμένως πυροβολήσει δύο φορές εναντίον τους έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 9 π.μ. (τοπική ώρα - 10 π.μ. ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρησή της ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης στο Μόναχο

AP Photo/Matthias Schrader

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης