ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη αντίδραση Μπάιντεν για τους πυροβολισμούς στη Τζόρτζια - Ενημερώθηκε και η Χάρις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Συγκλονισμένος από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Τζόρτζια δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ ενημερώθηκε και η Κάμαλα Χάρις.

Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν είπε ότι ο ίδιος και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν «θρηνούν τους θανάτους εκείνων των οποίων οι ζωές κόπηκαν λόγω της πιο παράλογης ένοπλης βίας».

«Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη περίοδος επιστροφής στο σχολείο στο Winder της Τζόρτζια, έχει τώρα μετατραπεί σε άλλη μια φρικτή υπενθύμιση του πώς η ένοπλη βία συνεχίζει να διαλύει τις κοινότητές μας», λέει.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό ως φυσιολογικό».

Ο πρόεδρος συνέχισε ζητώντας την απαγόρευση των επιθετικών όπλων και των γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, όπως έχει ζητήσει και στο παρελθόν, καθώς και άλλα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς αποθήκευσης των πυροβόλων όπλων.

Μετά τους πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας το 2022, μια διακομματική ομάδα νομοθετών εργάστηκε για να περάσει τον πιο σημαντικό νόμο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής εδώ και δεκαετίες - αλλά πολλοί ακτιβιστές δήλωσαν ότι η νομοθεσία εξακολουθεί να υπολείπεται.

Η Χάρις με τη σειρά της χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό ενώ ο αντιπρόεδρος της Τιμ Γουόλς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης