ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικά αντίποινα για τον βομβαρδισμό στη Λβιβ - Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Βομβιστική επίθεση στο Μπέλγκοροντ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Με αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε χωριό κοντά στο Μπέλγκοροντ απάντησε η Ουκρανία μετά την φονική ρωσική επίθεση στην ουκρανική πόλη Λβιβ.  

Από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σήμερα σε χωριό της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το χωριό Νόβαγια Ταβόλζανκα «έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τον ουκρανικό στρατό» και «τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ υφίσταται συχνά διασυνοριακούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου. Βρίσκεται δίπλα στην περιφέρεια Κουρσκ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις διαπέρασαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας τον περασμένο μήνα με μια εισβολή την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν να απωθήσουν.

Στη Λβιβ τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία και ο μόνος που επέζησε είναι ο πατέρας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν συνολικά επτά άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.

«Μόνο ο άνδρας (που εικονίζεται) σε αυτή τη φωτογραφία επέζησε από τη σημερινή επίθεση. Η σύζυγός του Εβγκενία και οι τρεις κόρες τους, Γιαρίνα, Νταρίνα και Εμιλία, σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους» ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ Άντριι Σαντόβι, σε ανάρτησή του στο Telegram. Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου εικονίζεται η πενταμελής οικογένεια: χαμογελαστοί, κρατώντας στα χέρια ηλιοτρόπια, με τον πατέρα, τον Γιαροσλάβ Μπαζίλεβιτς ανάμεσα στη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, ηλικίας 21, 18 και 7 ετών.

Εδώ και μήνες το Κίεβο ζητά συνεχώς νέα μέσα για να προστατεύσει τις ουκρανικές πόλεις από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και να του επιτραπεί να χρησιμοποιεί εντός του ρωσικού εδάφους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, αρνούνται να επιτρέψουν τέτοια πλήγματα, καθώς φοβούνται μια κλιμάκωση του πολέμου με τη Ρωσία.

Οι εξελίξεις στον πόλεμο προκαλούν κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό σχήμα στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα, που αποτελούσε πρωταγωνιστικό στέλεχος της ουκρανικής κυνέρνησης υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Τετάρτης (4/9). Έγινε ο τελευταίος ανώτατος αξιωματούχος που παραιτείται ενόψει ενός αναμενόμενου σημαντικού κυβερνητικού ανασχηματισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης