ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Ουάσινγκτον κατά Μόσχας για επηρεασμό των αμερικανικών εκλογών

Αποκλειστικό CNNi: Ουάσινγκτον κατά Μόσχας για επηρεασμό των αμερικανικών εκλογών

Ο Λευκός Οίκος

AP Photo/Susan Walsh

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να απευθύνει κατηγορίες κατά της Ρωσίας για συνεχιζόμενη προσπάθεια επηρεασμού των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη, μεταδίδει το CNNi, επικαλούμενο έξι πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σήμερα αναμένονται σειρά κινήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να ανακοινωθούν οι κατηγορίες κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης μια ανακοίνωσης από τον Λευκό Οίκο που καταδικάζει την επιχείρηση, αλλά και ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ανακοινώσει ανακοινώνει δράσεις των ομοσπονδιακών αρχών με στόχο τη μυστική ρωσική εκστρατεία.

Το κανάλι «RT» (πρώην «Russia Today»), το ρωσικό κρατικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης, βρίσκεται στο επίκεντρο των ανακοινώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, ανέφεραν οι πηγές. Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τις εκπομπές του RT, ως βασικό κομμάτι των προσπαθειών προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα), ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland θα φιλοξενήσει μια συνάντηση της Ειδικής Ομάδας Εκλογικών Απειλών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία θα παρευρεθούν επικεφαλής των Ομοσπονδιακών αρχών, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του FBI Christopher Wray.

Μια άλλη ρωσική εταιρεία που αναμένεται να κατονομαστεί ως συμμετέχων στην επιχειρηση είναι η «Social Design Agency», στην οποία το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις, ως φερόμενη διαχειρίστρια ιστοσελίδων ψεύτικων ειδήσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφεραν τρεις από τις πηγές.

Με πληροφορίες από: Exclusive: Biden administration to accuse Russia of sustained effort to influence 2024 election