ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαρδιωτικές εικόνες μετά την ρωσική επίθεση στη Λβιβ - Τρία παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Εκτεταμένες ζημιές μετά από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

State Emergency Service of Ukraine via AP

Την καταστροφική ρωσική επίθεση στην ουκρανική πόλη Λβιβ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της  Τετάρτης (4/9) καταγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο εικόνες που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια. Κτήρια έχουν ισοπεδωθεί, ενώ μέχρι στιγμής επτά άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά, εκ των οποίων τα τρία είναι παιδιά.

Ακόμη 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ άγνωστο παραμένει αν η λίστα με τα θύματα μεγαλώσει, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι, ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στη διάρκεια της νύκτας στο Κριβί Ριχ, στο κέντρο της Ουκρανίας, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκίι Λισάκ.

Το νέο αυτό μπαράζ επιθέσεων έρχεται μετά το σφυροκόπημα της Ρωσίας με τουλάχιστον 41 ανθρώπους νεκρούς και άλλους 180 τραυματίες σε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Πολτάβα την Τρίτη (3/9).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης