ΚΟΣΜΟΣ

«Σαδιστής» ουρολόγος κακοποιούσε άνδρες ασθενείς στη Νέα Υόρκη - Έκανε ενέσεις ως δήθεν θεραπείες

«Σαδιστής» ουρολόγος κακοποιούσε άνδρες ασθενείς στη Νέα Υόρκη - Έκανε ενέσεις ως δήθεν θεραπείες

O καταδικασμένος πρώην πλέον ουρολόγος Darius Paduch

BJUIjournal / Youtube

Πολλαπλές αγωγές για σεξουαλική κακοποίηση αντιμετωπίζει ο καταδικασμένος πρώην κορυφαίος ουρολόγος της Νέας Υόρκης Darius Paduch, οι οποίες απορρέουν από την επί δεκαετίες κακοποίηση ανδρών ασθενών του υπό το πρόσχημα της ιατρικής θεραπείας. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 60 έτη.

Ο καταδικασμένος ουρολόγος χαρακτηρίστηκε ως «σαδιστής» εν μέσω ισχυρισμών ότι «εκμεταλλεύτηκε εκατοντάδες άνδρες ασθενείς σαν το χειρότερο αρπακτικό που υπήρξε ποτέ».

Πάνω από 300 περιπτώσεις ανδρών

Σύμφωνα με τη Mirror, έχουν εντοπιστεί συνολικά 310 θύματα του Paduch, ενώ ήδη 150 άνδρες ασθενείς τον μηνύουν, σε μια πρωτοφανή δικαστική υπόθεση.

Οι ηλικίες των θυμάτων κυμαίνονται από ενήλικες μέχρι και συνταξιούχους, σύμφωνα με μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν σε καταθέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν.

Πώς κακοποιούσε τα θύματά του

Ο Paduch, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023, καταδικάστηκε ποινικά τον Μάιο του τρέχοντος έτους για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 60 έτη.

ourologos2.jpg

O καταδικασμένος πρώην ουρολόγος Darius Paduch

Twitter / Darius Paduch

Σε πολλές περιπτώσεις ο Paduch έριχνε έναν ορό στα πέη των θυμάτων για να τα εξαναγκάσει σε παρατεταμένη στύση, έκανε ακατάλληλες διευρύνσεις πέους που είχαν ως αποτέλεσμα παραμορφώσεις, ενώ έκανε και κυστεοσκόπηση, όπου ένας σωλήνας εισάγεται μέσω του πέους στην ουρήθρα, χωρίς αναισθησία. Όλα αυτά σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις.

Μάλιστα, δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι η κακοποίηση πολλές φορές γινόταν μπροστά σε νοσηλευτές, βοηθούς και άλλους γιατρούς.

Υπό το πρόσχημα της ιατρικής φροντίδας ο Paduch έδινε οδηγίες στους ασθενείς να αυνανίζονται μπροστά του, συχνά παίζοντας πορνογραφικές ταινίες. Τα αρχεία του δικαστηρίου αναφέρουν ότι μετρούσε ακόμη και τα πέη των ασθενών του και χρησιμοποιούσε πάνω τους «σεξουαλικά παιχνίδια».

Ένας ασθενής μάλιστα έβλεπε τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από τότε που ήταν μόλις 7 ετών.

Επιπλέον, δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι διάφοροι ασθενείς του γνώριζαν για την κακοποίηση από το 2017. Μάλιστα, ένα θύμα υποστήριξε ότι ο Paduch έσφιξε το πέος του τόσο δυνατά «που μελάνιασε επί εβδομάδες». Ένα άλλο θύμα ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός τού συνταγογράφησε τόσα πολλά φάρμακα με αποτέλεσμα να υποστεί ηπατική ανεπάρκεια.