ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Σε απόσυρση από τμήματα του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας συμφώνησε το Ισραήλ

O διάδρομος Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Ariel Schalit

Aπόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας περιλαμβάνει ένα εγκεκριμένο από το Ισραήλ πλαίσιο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων όπως αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος. 

Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο έγινε μια ημέρα αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα απομακρύνει ποτέ τις δυνάμεις του από σα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.

«Η ίδια η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για τη γεφύρωση των διαφορών με την οποία ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε… περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και τις περιοχές κατά μήκος και δίπλα στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. σε ενημέρωση με δημοσιογράφους.

«Αυτή είναι η πρόταση στην οποία έχει συμφωνήσει το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Κίρμπι αρνήθηκε να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα μπορούν να παραμείνουν σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε τη Δευτέρα (2/9) ότι το να επιτραπεί στα στρατεύματα να αποσυρθούν από τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου, τα οποία σύμφωνα με το Ισραήλ είναι μια σημαντική αρτηρία λαθρεμπορίου, θα είχε ως αποτέλεσμα να εισέλθουν και πάλι λαθραία όπλα και εξοπλισμός για την κατασκευή όπλων και τη διάνοιξη σηράγγων στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρχει η πιθανότητα να βγουν λαθραία όμηροι.

Ακόμη τόνισε ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο του διαδρόμου Φιλαδέλφειας για το προβλέψιμο μέλλον, περιγράφοντας την παρουσία του εκεί ως ζωτικής σημασίας για την αποτροπή του επανεξοπλισμού της Χαμάς και ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης