ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται η vegan Nutella - Πότε θα βρεθεί στα ράφια και σε ποιες χώρες

Brian Ach/AP Images for Nutella

Στις επιταγές των καιρών προσαρμόζεται και ο γίγαντας των τροφίμων Ferrero καθώς όπως έκανε γνωστό την Τρίτη (3/9) βαζάκια με vegan εκδοχή της Nutella - ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της - θα κυκλοφορήσουν στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η Vegan Nutella δεν θα περιέχει πλέον γαλακτοκομικά συστατικά, τα οποία θα αντικατασταθούν με ρεβίθια και σιρόπι ρυζιού, ανέφερε η Ferrero σε ανακοίνωσή της.

«Δεν έγιναν συμβιβασμοί» όσον αφορά τη γεύση της Nutella, η οποία λανσαρίστηκε πριν από 60 χρόνια και διατίθεται στην αγορά σε περίπου 170 χώρες, ανέφερε η ιταλική εταιρεία.

Το νέο προϊόν πρόκειται να γίνει διαθέσιμο από την Τετάρτη (4/9), ανέφερε στη ανακοίνωσή της.

«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να μειώσουν ή να κόψουν τα ζωικά προϊόντα», ανέφερε.

Οι άνθρωποι με δυσανεξία στη λακτόζη θα πρέπει, ωστόσο, να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωση της vegan Nutella, καθώς παρασκευάζεται σε εργοστάσια όπου χρησιμοποιούνταν γαλακτοκομικά συστατικά για άλλα προϊόντα, δήλωσε η Ferrero, στην οποία ανήκουν επίσης τα εμπορικά σήματα Kinder, Tic Tac και Ferrero Rocher.

Μαζί με άλλες εταιρείες τροφίμων, η Ferrero έχει δεχτεί κριτική για τη χρήση φοινικέλαιου για την παρασκευή της Nutella, ενθαρρύνοντας έτσι την αποψίλωση των τροπικών δασών για τη δημιουργία μονοκαλλιεργειών φοινικέλαιου.

Από τότε η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα για το φοινικέλαιο, η οποία, όπως λέει, επιτρέπει την παρακολούθηση του φοινικέλαιου μέχρι τα ελαιοτριβεία, «εγγυώμενη ότι δεν προέρχεται από φυτείες που υπόκεινται σε αποψίλωση των δασών».

Η παραδοσιακή Nutella περιέχει ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, γάλα, κακάο, λεκιθίνη και βανιλλίνη, σύμφωνα με τη Ferrero.

To προϊόν είναι αντικείμενο λατρείας σε όλο τον κόσμο, με την Αμερικανίδα blogger Σάρα Ρόσο να εγκαινιάζει το 2007 την Παγκόσμια Ημέρα Nutella, που γιορτάζεται κάθε 5 Φεβρουαρίου, όταν οι οπαδοί μοιράζονται φωτογραφίες και ιδέες για συνταγές.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών εμπνευσμένων από τη Nutella ήταν και μια πρόκληση για την κατασκευή μιας πίτσας Nutella με μήκος ρεκόρ στο Σίδνεϊ νωρίτερα φέτος, η οποία εκτεινόταν σε μήκος 100 μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης