ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελ Μακφέρσον αποκάλυψε ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού - Γιατί δεν έκανε χημειοθεραπεία

Η Ελ Μακφέρσον αποκάλυψε ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού - Γιατί δεν έκανε χημειοθεραπεία

Η Ελ Μακφέρσον

Greg Allen/Invision/AP

Σε μια αποκάλυψη για την υγεία της προχώρησε η Ελ Μακφέρσον, ανακοινώνοντας ότι ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια, τονίζοντας ωστόσο πως τώρα βρίσκεται σε ύφεση παρά την άρνησή της να κάνει χημειοθεραπεία.

«Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά στην εσωτερική μου αίσθηση για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα», παραδέχτηκε το 60χρονο σήμερα μοντέλο, μιλώντας στο «Women's Weekly».

Όπως αναφέρει το People, η Ελ Μακφέρσον διαγνώστηκε πριν από επτά χρόνια με HER2 θετικό για οιστρογόνα ενδοαυλικό καρκίνωμα, έναν τύπο καρκίνου του μαστού. Οι γιατροί τότε της συνέστησαν να υποβληθεί σε μαστεκτομή και κατόπιν να συνεχίσει τη θεραπεία της με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία και ορμονοθεραπεία για αποκατάσταση του μαστού της.

Ωστόσο, η ίδια αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παραδοσιακή ιατρική, ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση στην ασθένειά της, πηγαίνοντας ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών και στις επιθυμίες της οικογένειάς της, όπως αναφέρει στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself».

«Ήταν μια υπέροχη άσκηση στο να είμαι αληθινή με τον εαυτό μου, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι τη φύση του σώματός μου και την πορεία δράσης που είχα επιλέξει», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Μακφέρσον βρίσκεται τώρα σε «κλινική ύφεση», την οποία επιλέγει να αποκαλεί «απόλυτη ευεξία».