ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ίσως ο Θεός με έσωσε από την απόπειρα δολοφονίας για να φτιάξω τη χώρα

Τραμπ: Ίσως ο Θεός με έσωσε από την απόπειρα δολοφονίας για να φτιάξω τη χώρα

O Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνεται μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Gene J. Puskar

Πεπεισμένος ότι ο Θεός τον έσωσε από την απόπειρα δολοφονίας για να φτιάξει την «κατεστραμένη» χώρα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο του Fox News. 

«Νομίζω ότι σκέφτεσαι όπως, αν πιστεύεις στον Θεό, πιστεύεις στον Θεό περισσότερο. Και κάποιος είπε, γιατί; Και θέλω να πιστεύω ότι ο Θεός πιστεύει ότι εγώ θα ισιώσω τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στον Μαρκ Λέβιν στην εκπομπή Life, Liberty & Levin, αφού ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν ο πυροβολισμός στις 13 Ιουλίου ενίσχυσε την πίστη του στον παντοδύναμο.

Τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει η Guardian ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές προσπαθεί όλο και περισσότερο να κινητοποιήσει τη θρησκευτική του βάση και ορισμένα από τα πιο ακραία στοιχεία της προκειμένου να καταφέρει να επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει προηγουμένως υποστηρίξει ότι ήταν θεϊκή παρέμβαση το γεγονός ότι η σφαίρα από το όπλο του Μάθιου Κρουκ απλώς πέρασε από το αυτί του. Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ. Υποτίθεται ότι έπρεπε να είμαι νεκρός».

«Από τύχη ή από το Θεό, πολλοί άνθρωποι λένε ότι από το Θεό είμαι ακόμα εδώ», είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Fox News, ο Τραμπ τόνισε: «Η χώρα μας είναι τόσο άρρωστη και τόσο διαλυμένη. Η χώρα μας είναι απλά διαλυμένη. Και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος, δεν ξέρω. Δεν ξέρω, πολλοί άνθρωποι το έχουν πει αυτό».

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, επικαλέστηκε την άποψη των γιων του, αμφότεροι κυνηγοί, οι οποίοι του είχαν πει, όπως είπε, ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει από αυτή την απόσταση». Μάλιστα εκτίμησε ότι ο σκοπευτής, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τους συγκεντρωμένους, «μάλλον βιάστηκε».

Η επίκληση στα Θεία από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ έρχεται την ώρα που ο πρώην υπουργός Εμπορίου του, Γουίλμπουρ Ρος, τον προειδοποίησε δημοσίως να μην είναι πολύ «μεγάλος και δυνατός» στο επερχόμενο ντιμπέιτ με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ο μόνος κίνδυνος είναι ο Τραμπ να είναι μεγάλος και δυνατός και άνδρας», δήλωσε ο Ρος στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Τζον Κατσιματίδη το Σαββατοκύριακο. «Πρέπει να προσέξει να μη θεωρηθεί ότι τα βάζει με μια γυναίκα. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει μια γυναίκα να πιέζεται πολύ», δήλωσε ο Ρος.