ΚΟΣΜΟΣ

«Μην καπνίζετε γιατί δεν θα αποκτήσετε παιδιά» - Η συμβουλή του Πούτιν στους μαθητές

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Καμπανάκι κινδύνου στους Ρώσους μαθητές για τους κινδύνους του ατμίσματος έκρουσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βλάπτουν την αναπαραγωγική λειτουργία και μπορούν να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα.

«Πρέπει να υπάρξει κατανόηση του πού οδηγούν οι κακές συνήθειες. Πολλοί άνθρωποι -ιδιαίτερα οι νέοι- δεν το σκέφτονται. Φαίνεται ότι είναι της μόδας, ότι είναι κουλ να καπνίζεις ηλεκτρονικά τσιγάρα», δήλωσε ο Πούτιν σε μαθητές σε σχολείο στο Κιζίλ, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.

«Και στους νέους ανθρώπους η αναπαραγωγική λειτουργία μειώνεται. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Δηλαδή, μειώνεται η δυνατότητα απόκτησης παιδιών στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν, όπως αναφέρει το Politico μίλησε επίσης για τις μοτοσικλέτες, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ασταθές» μέσο μεταφοράς. «Αποταμιεύστε για ένα αυτοκίνητο, είναι καλύτερα για τον μπαμπά και τη μαμά σας», είπε σε έναν μαθητή.

Ο Ρώσος ηγέτης πραγματοποίησε ένα ανοιχτό μάθημα με τίτλο «Συζήτηση για σημαντικά πράγματα» στο σχολείο στη νότια Σιβηρική Δημοκρατία της Τύβα της Ρωσίας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά τη Δευτέρα.

Ο Πούτιν δεν είναι ο μόνος στον πόλεμο κατά των ατμών.

Στη Βρετανία, η νέα κυβέρνηση των Εργατικών εξετάζει επίσης προτάσεις για τον περιορισμό της πώλησης και της προμήθειας ατμιστών μιας χρήσης. Αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της μετά την επιστροφή του κοινοβουλίου από τις θερινές διακοπές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης