ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με τους έξι νεκρούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς - Τα τελευταία τους λόγια

Αφίσες  με τους ομήρους της Χαμάς στη Γάζα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Ohad Zwigenberg

Βίντεο στο Telegram που δείχνει τους έξι πρόσφατα δολοφονημένους ομήρους να μιλούν σε μια κάμερα έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, ενώ έκανε γνωστό ότι θα δημοσιεύσει το «τελευταίο τους μήνυμα στον κόσμο».

Στο βίντεο φαίνονται και οι έξι όμηροι, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό την Κυριακή (1/9), να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, προτού κοπεί σε ένα ακίνητο καρέ που απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα».

Το βίντεο τελειώνει με την απειλή ότι το μήνυμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.

Οι σοροί τους ανασύρθηκαν από τον ισραηλινό στρατό το πρωί της Κυριακής από την περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση και σκοτώθηκαν είτε την Πέμπτη είτε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Το Κανάλι 12 μετέδωσε ότι αξιωματούχοι ασφαλείας εκτιμούν ότι η Χαμάς εκτέλεσε τους έξι ομήρους λόγω των ανησυχιών ότι ένας όμηρος που διασώθηκε ζωντανός από μια κοντινή σήραγγα την περασμένη εβδομάδα θα αποκάλυπτε λεπτομέρειες σχετικά με το πού κρατούνταν οι άλλοι αιχμάλωτοι.

Ο όμηρος Φαρχάν αλ Κάντι, 52 ετών, διασώθηκε με ασφάλεια από τις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού από την αιχμαλωσία της Χαμάς σε ένα από τα τούνελ της στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι 97 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 33 σορών.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 άτομα κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από αυτό. Οκτώ όμηροι έχουν διασωθεί από τα στρατεύματα ζωντανοί και έχουν επίσης ανακτηθεί τα πτώματα 37 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο Ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης