ΚΟΣΜΟΣ

Η πολιτεία που θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ - Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

H Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ.

AP Photo

Μικρό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως διατηρεί η Κάμαλα Χάρις, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι η Χάρις έχει δημιουργήσει νέο ενθουσιασμό μεταξύ των ψηφοφόρων και ως εκ τούτου αυξάνει τη διαφορά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Πλέον, η Κάμαλα Χάρις προηγείται με 45%, έναντι 41% για τον Τραμπ, αύξηση 4 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι τόσο στενές που βρίσκονται στα όρια του στατιστικού λάθους, γεγονός που ενισχύει την αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με αναλυτές.

Η Πενσυλβάνια θα κρίνει την εκλογική αναμέτρηση

Η Πενσυλβάνια, με 16 εκλέκτορες, αναδεικνύεται ως κεντρικός παράγοντας στην εκλογική αναμέτρηση. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί σε αυτή την πολιτεία, καθιστώντας την κρίσιμη για την έκβαση των εκλογών. Οι κοινές εμφανίσεις της Κάμαλα Χάρις με τον Τζο Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια αναμένονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Δημοκρατικών να κερδίσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Η στρατηγική της Κάμαλα Χάρις

Η στρατηγική της Κάμαλα Χάρις περιλαμβάνει την οργάνωση ενός ντιμπέιτ με κλειστά μικρόφωνα, προκειμένου να αποτραπούν διακοπές και προσωπικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή η στρατηγική δείχνει μια εστίαση και προετοιμασία για έναν πιο οργανωμένο και συγκεντρωμένο διάλογο. Αντιθέτως, η εμπειρία του Τραμπ στη δημόσια αντιπαράθεση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για εκείνον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η οικονομική διάσταση της καμπάνιας της Κάμαλα Χάρις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τη συγκέντρωση περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων και την προοπτική να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτή η χρηματοδοτική βάση ενισχύει τη θέση της, ενώ η υποστήριξη νέων ψηφοφόρων και εθελοντών, καθώς και η προσέλκυση σκεπτόμενων Ρεπουμπλικάνων, συμβάλλουν στη δυναμική της καμπάνιας.

Στο διεθνές επίπεδο, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα αποτελέσματα των εκλογών. Οι ελληνικές αρχές διατηρούν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με τους δύο βασικούς υποψηφίους, ενώ η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ, μέσω μεγάλων υποστηρικτών του Τραμπ, επηρεάζει τη στρατηγική των πολιτικών εξελίξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης