ΚΟΣΜΟΣ

Ένας από τους χειρότερους παιδόφιλους της Αυστραλίας δήλωσε ένοχος για 307 ασελγείς πράξεις

Αίθουσα δικαστηρίου (Φωτογραφία αρχείου)

(AP Photo/Rogelio V. Solis)

Ένας πρώην εργαζόμενος στον τομέα της παιδικής φροντίδας στην Αυστραλία ομολόγησε ότι διέπραξε 307 σεξουαλικά αδικήματα κατά δεκάδων παιδιών που ήταν υπό τη φροντίδα του σε παιδικούς σταθμούς στο Μπρίσμπεϊν και την Ιταλία μεταξύ 2007 και 2022.

Ο Άσλεϊ Πολ Γκρίφιθ, 46 ετών, από τη Χρυσή Ακτή, δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Κουίνσλαντ το πρωί της Δευτέρας 02/09.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου επικρατούσε σιωπή, καθώς ο δικαστής απήγγειλε και τις 307 κατηγορίες, μια διαδικασία που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

Ο Γκρίφιθ, ο οποίος στεκόταν όρθιος καθ’όλη τη διάρκεια, δήλωσε «ένοχος» σε κάθε μία από τις κατηγορίες, ενώ κατά καιρούς έγνεφε καταφατικά. Εξήντα θύματα κατονομάστηκαν στο δικαστήριο, αλλά η ταυτότητά τους δεν μπορεί να αποκαλυφθεί για νομικούς λόγους.

Ερωτηθείς αν είχε κάτι να πει, ο Γκρίφιθ είπε όχι και έγνεψε αρνητικά.

Στα αδικήματα περιλαμβάνονται 190 κατηγορίες για παράνομη και άσεμνη συμπεριφορά με ένα παιδί κάτω των 12 ετών υπό τη φροντίδα του, 28 περιπτώσεις βιασμού, 67 κατηγορίες για κατασκευή υλικού παιδικής εκμετάλλευσης, τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού παιδικής εκμετάλλευσης και μια κατηγορία διανομής υλικού παιδικής εκμετάλλευσης. Κατηγορήθηκε επίσης για κατοχή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών από το 2005 το 2022.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο Γκρίφιθ, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2022, κατέγραψε όλες τις ασελγείς πράξεις του σε τηλέφωνα και κάμερες στη δουλειά.

Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την απαγγελία της ποινής, η οποία μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από δύο ημέρες λόγω του μεγάλου αριθμού των οικογενειών των θυμάτων. Κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως, το δικαστήριο έδωσε εντολή να ετοιμαστεί ψυχιατρική έκθεση, πριν από την ανάγνωση της καταδίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης