ΚΟΣΜΟΣ

Λαμαρίνες, παλιές συσκευές, πλαστικά: Όσα βρέθηκαν σε καθαρισμό Εθνικού Πάρκου στη Βουλγαρία

Το βουνό στο Εθνικό Πάρκο Ρίλα της Βουλγαρίας

ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/Borislav Troshev

Περισσότερους από έξι τόνους απορριμμάτων συνέλεξαν κατά τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου της Ρίλα στην Βουλγαρία 80 εθελοντές και εθελόντριες. 

Πολίτες όλων των ηλικιών, από 5 έως 65 ετών βρέθηκαν «σκαρφάλωσαν» στα βουνά του Εθνικού Πάρκου από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου και όπως έκανε γνωστό ο Οικολογικός Σύλλογος Za Zemiata, που διοργάνωσε την πρωτοβουλία αυτή, βρήκαν κρυμμένα απίστευτα αντικείμενα.

Εκεί που διαβιούν σημαντικά είδη πανίδας και χλωρίδας συλλέχθηκαν πάνω από 3,5 τόνοι οικιακών αποβλήτων, κυρίως πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, λαμαρίνες και παλιές συσκευές.

Η Ντανίτα Ζαρισίνοβα από τον Σύλλογο Za Zemiata δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής εντοπίστηκαν μεγάλα προβλήματα στο Εθνικό Πάρκο, όχι μόνο σχετικά με τη ρύπανση, αλλά και με τη μείωση της ποσότητας νερού στις λίμνες, μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως, η δράση καθαρισμού γύρω από την κορυφή Μουσαλά ήταν δύσκολη λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται την κορυφή αυτή σε αυτή την εποχή του χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης