ΚΟΣΜΟΣ

Καίγονται ενεργειακά εργοστάσια στη Ρωσία από μαζική επίθεση ουκρανικών drones

Καίγονται ενεργειακά εργοστάσια στη Ρωσία από μαζική επίθεση ουκρανικών drones

drone

(Cpl. Alexis Moradian/U.S. Marine Corps via AP) φωτογραφία αρχείου

Τα αλλεπάλληλα και μαζικά αεροπορικά χτυπήματα των Ουκρανικών δυνάμεων με μη επανδρωμένα drones τα ξημερώματα της Κυριακής (01/09), προκάλεσαν πυρκαγιές σε ενεργειακά εργοστάσια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά περισσότερα από 158 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν 15 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την ίδια τη Μόσχα

Αποτέλεσμα του σφοδρού κύματος των μεταμεσονύκτιων επιθέσεων με drone από την Ουκρανία στη Ρωσία, ήταν δυο εγκαταστάσεις ενέργειας να τυλιχθούν στις φλόγες.

Την είδηση για την ουκρανική επίθεση των μη επανδρωμένων drones σε 15 περιοχές της Ρωσίας μεταξύ των οποίων στόχος ήταν και η Μόσχα, μετέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τα συγκεκριμένα drone καταρρίφθηκαν και καταστράφηκαν, όμως η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Μόσχα σε «ξεχωριστό τεχνικό χώρο», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στο στόχαστρό τους τη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ ταυτόχρονα δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν 120 χιλιόμετρα μακριά, στην περιφέρεια Τβερ κοντά στον ενεργειακό σταθμό του Κονάκοβο.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν, επίσης, ότι ουκρανικά drone επιχείρησαν να επιτεθούν στην ενεργειακή εγκατάσταση Κασίρα δίπλα στη Μόσχα, όπου ωστόσο δεν υπήρξαν φωτιές, ζημιές και απώλειες.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχετικό σχόλιο, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να πυκνώνουν τα πλήγματα εντός της ρωσικής επικράτειας τους τελευταίους μήνες, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα πολλαπλά drone σε στόχους στρατηγικής σημασίας ανά εβδομάδα.