ΚΟΣΜΟΣ

«Πριγκιπικός» γάμος στη Νορβηγία - Διάδοχος του θρόνου παντρεύεται Αμερικανό σαμάνο

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Michael Probst

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Νορβηγία καθώς η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ τέταρτη στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο παντρεύεται έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η 52χρονη γνώρισε τον «σαμάνο» Ντουρέκ Βερέτ, 49 ετών, το 2019, αφού τους σύστησε ένας κοινός φίλος, με το ζευγάρι να ανακοινώνει τον αρραβώνα του τρία χρόνια αργότερα.

Οι εορτασμοί του γάμου τους ξεκίνησαν την Πέμπτη (30/8) στο χαρακτηρισμένο από την UNESCO Geiranger Fjord, όπου μέλη άλλων ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και διασημότητες θα βρεθούν το Σάββατο (31/8) για την επίσημη τελετή.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας είναι η κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια.

Ο πατέρας της έγινε βασιλιάς το 1991, ένα χρόνο αφότου της δόθηκαν τα δικαιώματα διαδοχής, καθιστώντας την τέταρτη στη σειρά για το θρόνο.

Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά, ο μικρότερος αδελφός της, ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον, θα τον διαδεχθεί στη θέση του μονάρχη.
Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καλλιτέχνη Άρι Μπεν το 2002. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες. Χώρισαν το 2017. Ο Μπεν αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019 μετά από χρόνια προβλημάτων ψυχικής υγείας και αλκοολισμού.

Η πριγκίπισσα έχασε τον τίτλο της «βασιλικής υψηλότητας» το 2002 λόγω των δημόσιων ανησυχιών ότι χρησιμοποιούσε τον συνταγματικό της ρόλο για να τη βοηθήσει να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Το 2022 παραιτήθηκε εντελώς από τα βασιλικά της καθήκοντα, αλλά της επετράπη να διατηρήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Οι περίεργες απόψεις του αρραβωνιαστικού

Ο Ντουρέκ Βερέτ κατάγεται από το Σαν Φρανσίσκο και λέει ότι προέρχεται από γενιές σαμάνων που συνδέονται με τη φυλή Λουτσούμι στην Αϊτή.

Έχει συλληφθεί αρκετές φορές και λέει ότι πέρασε ένα χρόνο σε φυλακή της Καλιφόρνιας το 1991 για τον εμπρησμό ενός ακατοίκητου κτιρίου στο οποίο διοργάνωσε ένα πάρτι.

Στο Instagram τον περιγράφει ως «υπηρέτη του Θεού» και «ενεργοποιητή ενέργειας».
Λίγο αφότου άρχισε να βγαίνει με την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ το 2019, το ζευγάρι ξεκίνησε μια περιοδεία με τίτλο «Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος», προσφέροντας στους θεατές των παραστάσεων «διαλογισμό και σαμανικές ασκήσεις».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, πούλησε μενταγιόν «πνευματικής βελτιστοποίησης» για περίπου 240 ευρώ στην ιστοσελίδα του, τα οποία, όπως ισχυριζόταν, μπορούσαν να αποκρούσουν τον ιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης