ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος σε κινεζική πτήση: Κλείδωσαν βρέφος στην τουαλέτα, επειδή έκλαιγε ασταμάτητα

Φωτογραφία αρχείου

(AP Photo/Luca Bruno)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε αεροπλάνο, κατά το οποίο δύο επιβάτες έκλεισαν ένα βρέφος ενός έτους στην τουαλέτα, επειδή έκλαιγε. Μάλιστα, δεν επρόκειτο καν για δικό τους μωρό, αλλά για το εγγόνι άλλων επιβατών, που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

Το περιστατικό έγινε viral αυτή την εβδομάδα, αφού μια από τις δύο γυναίκες που εμπλέκονται δημοσίευσε ένα βίντεο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο τις έδειχνε μέσα σε μια κλειδωμένη τουαλέτα με το κορίτσι που κλαίει.

«Δεν θα σε αφήσουμε να βγεις εκτός αν σταματήσεις να κλαις», είπε στο μικρό παιδί μια γυναίκα που κάθεται στην τουαλέτα, καθώς αυτό πάλευε να ξεφύγει από εκείνη και να πάει προς την πόρτα, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok.

Καθώς το κορίτσι σταμάτησε να κλαίει, η γυναίκα που γύριζε το βίντεο την πήρε και της είπε: «Αν ξανακάνεις θόρυβο, θα επιστρέψουμε (στο μπάνιο)».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Guiyang στη Σαγκάη.

Η μικρή πετούσε με τον παππού και τη γιαγιά της και έκλαιγε ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης πτήσης, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση τη Δευτέρα. Οι δύο επιβάτες πήγαν το παιδί στην τουαλέτα για να το «συνετίσουν» με τη συγκατάθεση της γιαγιάς της, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, μια μέρα αργότερα, καθώς η κριτική αυξήθηκε, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και την «παράβλεψη του πληρώματος», προσθέτοντας ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά των δύο επιβατών, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Southern Metropolis Daily.

Μία από τις γυναίκες, που δημοσίευσε το βίντεο στο Διαδίκτυο, είπε ότι πρόθεσή της ήταν να εξασφαλίσει μια «ξεκούραστη πτήση» για τους άλλους επιβάτες. Όμως η ανάρτησή της γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες των social media να την κατηγορούν ότι είναι άκαρδη και εκφοβίζει το παιδί.

Πολλοί ακόμα εξέφρασαν την ανησυχία ότι το περιστατικό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του παιδιού. Το βίντεο διαγράφηκε αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης