ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ - Επίθεση με drones σε δεξαμενές πετρελαίου στο Ροστόφ

Νέα ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ - Επίθεση με drones σε δεξαμενές πετρελαίου στο Ροστόφ

Ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία

AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σήμερα σε ουκρανικά πλήγματα στην ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

«Η πόλη Τσεμπέκινο βρέθηκε στο στόχαστρο πληγμάτων των ουκρανικών δυνάμεων», ανέφερε ο Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε», σημείωσε.

Άλλοι δύο πολίτες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που προκλήθηκαν από θραύσματα οβίδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα πλήγματα προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε διοικητικό κτήριο και σε χώρο κοινωνικής υποδομής, πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι στη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Δύο drones καταρρίφθηκαν επίσης πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται επίσης στην μεθόριο με την Ουκρανία, και άλλα τρία εξουδετερώθηκαν πάνω από την προσαρτημένη Κριμαία, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ τίθεται συχνά στο στόχαστρο φονικών πληγμάτων και έχει αποτελέσει στόχο αρκετών αποπειρών διείσδυσης των ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Oυκρανική επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στo Ροστόφ

Στη γειτονική της περιφέρεια Κουρσκ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 6 Αυγούστου αιφνιδίως διασυνοριακή επίθεση άνευ προηγουμένου και σύμφωνα με τις ίδιες έχουν θέσει εκεί υπό τον έλεγχό τους δεκάδες οικισμούς.

Στο μεταξύ ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες, Τετάρτη, 28 Αυγούστου πραγματοποίησε επίθεση στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου Atlas στην ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, προκαλώντας πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στο Telegram, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσθέτουν ότι επιτέθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου Zenit στην ρωσική περιφέρεια Κίροφ και σε αποθήκη πυρομαχικών του πυροβολικού στην ρωσική περιφέρεια Βορονέζ.

Το Κίεβο κατέρριψε πάνω από 10 ρωσικά drones

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Σέρχι Πόπκο δήλωσε επίσης σήμερα ότι τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από 10 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της τρίτης επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο σε τέσσερις ημέρες.