ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κουπιάνσκ

Ζελένσκι: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κουπιάνσκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε απόψε ότι από τον ρωσικό βομβαρδισμό, νωρίτερα σήμερα, στην πόλη Κουπιάνσκ της βορειοανατολικής Ουκρανίας υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

«Επλήγη με κατευθυνόμενη βόμβα το Κουπιάνσκ, το κέντρο της πόλης. Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα ερείπια. Δυστυχώς, ορισμένοι σκοτώθηκαν. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους τους», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Νωρίτερα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στην πόλη Κουπιάνσκ της περιφέρειας Χαρκόβου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επανέλαβε απόψε την έκκλησή του προς τους συμμάχους να επιτρέψουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τα οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας που προμηθεύτηκαν από τη Δύση για να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους. Η αποφασιστικότητά τους, με την άρση των υφιστάμενων περιορισμών, «θα μας βοηθήσει να τερματίσουμε τον πόλεμο, το συντομότερο δυνατόν, με δίκαιο τρόπο για την Ουκρανία και τον κόσμο συνολικά», είπε ο Ζελένσκι.