ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα και γιος αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση σε χωριό έξω από τη Νάπολη

Πυροσβέστες και διασωστικά συνεργεία επιχειρούν στην περιοχή της Καζέρτα που πλήττεται από σφοφρές βροχοπτώσεις

AP Photo/Gregorio Borgia

Μία μητέρα και ο γιος της αγνοούνται στην Ιταλία ύστερα από κατολίσθηση που προκάλεσε σφοδρή κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές στο χωριό Ταλανίκο του δήμου Σαν Φελίτσε α Καντσέλο, στην περιοχή της Καζέρτα, (στην Καμπανία, 30 χλμ νότια από τη Νάπολη).

Οι βροχές ανάγκασαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ διασώστες αναζητούν σήμερα μια γυναίκα και τον ενήλικο γιο της που αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το τρίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν η 74χρονη γυναίκα και ο 42χρονος γιος της παρασύρθηκε από ποτάμι λάσπης και βρέθηκε σε μια πλαγιά.

Οι δυο τους ήταν απασχολημένοι με τη συγκομιδή φουντουκιών όταν αιφνιδιάστηκαν από την κατολίσθηση και προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα τρίτροχο όχημα: πιθανότατα διένυσαν μόνο λίγα μέτρα πριν η λάσπη παρασύρει το όχημά τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην πλαγιά.

Διασώστες ανακάλυψαν μέσα στη λάσπη το όχημα να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

«Ελπίζουμε ότι πήδηξαν και σώθηκαν ... και ότι μπορεί να είναι κάπου ζωντανοί, αλλά απ' ό,τι μου λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες», δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Εμίλιο Νούτσο.

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δύο ατόμων και τη διάσωση του πληθυσμού συντονίζονται από τη Νομαρχία της Καζέρτα.

Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι αφού τα νερά πλημμύρισαν κελάρια και γκαράζ, παίρνοντας μαζί τους τα πάντα, από αυτοκίνητα μέχρι μοτοποδήλατα.

Το ποτάμι από λάσπη και συντρίμμια κατέβηκε με πλήρη ταχύτητα από τον λόφο που δεσπόζει πάνω από το χωριουδάκι του δήμου Καζέρτα, λόγω του εδάφους που αποδυναμώθηκε από τις ισχυρές βροχές που έπεσαν το απόγευμα και της έλλειψης δέντρων, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το πευκοδάσος στον λόφο Ταλάνικο στις αρχές Αυγούστου.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε χθες και άλλα τμήματα της Ιταλίας, πιο βόρεια, με καταιγίδες και χαλάζι στις περιοχές του Μιλάνο και του Κόμο, καθώς και στα παράλια της Τοσκάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης