ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός 96 χρονών παρέσυρε δύο πεζούς στη Μεγάλη Βρετανία – Σε εξέλιξη η δίκη

Αίθουσα δικαστηρίου (Φωτογραφία αρχείου)

(AP Photo/Rogelio V. Solis)

Μια 96χρονη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία ομολόγησε την ενοχή της για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση, αφού το αυτοκίνητό της ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και χτύπησε δύο πεζούς, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να χάσει τη ζωή της.

Το περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο, στο Φόρμπι της κομητείας Μέρσεϊσαϊντ στη βορειοδυτική Αγγλία και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη στο δικαστήριο του Λίβερπουλ.

Η Τζουν Μιλς μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, αναφέρει το Sky News.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της Τομ Γκεντ, είπε στο δικαστήριο πως η γυναίκα πανικοβλήθηκε, όταν το πεντάλ του γκαζιού έφυγε από το πόδι της και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Γκεντ υποστήριξε ότι η κινητικότητα της Μιλς επιδεινώθηκε μετά το δυστύχημα και μπορούσε να κάνει μόνο μερικά βήματα.

Η ίδια η Μιλς είπε ότι πάτησε πολύ γκάζι, με αποτέλεσμα να ανέβει στο κράσπεδο με ταχύτητα.

Από το τροχαίο έχασε ακαριαία τη ζωή της μια 76χρονη γυναίκα, ενώ μια ακόμα 80χρονη υπέστη ελαφρά τραύματα. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η ποινή που θα επιβληθεί στην Μιλς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης