ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Πέντε νεκροί από αεροπορική ισραηλινή  επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό

Δυτική Όχθη: Πέντε νεκροί από αεροπορική ισραηλινή  επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό

Παλαιστίνιοι ψάχνουν κάτω από τα χαλάσματα για επιζώντες μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

(AP Photo/Marwan Saleh, File) Φωτογραφία αρχείου

Τον θάνατο πέντε Παλαιστινίων προκάλεσε αεροπορική ισραηλινή επίθεση που έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε προσφυγικό καταυλισμό στο Νουρ Σαμς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το περιστατικό με το πρακτορείο ειδήσεων (WAFA) να μεταδίδει ότι ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σπίτι στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή της Τουλκάρεμ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την αεροπορική επιδρομή στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Έκτοτε, τουλάχιστον 646 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από πυρά είτε του ισραηλινού στρατού είτε εβραίων εποίκων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βασίζεται σε παλαιστινιακά στοιχεία.

Σε αυτό το διάστημα, τουλάχιστον 18 Ισραηλινοί – στρατιώτες και άμαχοι – έχουν βρει τον θάνατο σε παλαιστινιακές επιθέσεις στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ισραηλινό απολογισμό.