ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυώροφο κτήριο στο Λονδίνο – Δύο τραυματίες, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι

Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυώροφο κτήριο στο Λονδίνο – Δύο τραυματίες, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι
screen grab από βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Ντάγκενχαμ, ανατολικά του Λονδίνου. Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεσή της, ενώ δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο κτήριο, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το κτήριο, το οποίο περιέγραψε ως μεικτής χρήσης, δηλαδή με κατοικίες και εμπορικούς χώρους, ήταν γνωστό ότι είχε «μια σειρά από ζητήματα πυρασφάλειας».

Μια μελέτη που είχε γίνει το 2023 είχε δείξει ότι το κτήριο έφερε ακατάλληλη μόνωση και ήταν σε εξέλιξη διαδικασία για την απομάκρυνσή του, αναφέρει το Sky News.

«Το κτήριο έχει μια σειρά από ζητήματα πυρασφάλειας που είναι γνωστά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Πραγματοποιήθηκε αμέσως πλήρης ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου και βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου, Andy Roe.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν χρησιμοποιηθεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και σκάλες 64 και 32 μέτρων που χρησιμοποιούνται ως σημεία παρατήρησης για την αξιολόγηση της φωτιάς και για την κατάσβεση με νερό από ψηλά, δήλωσε ο ίδιος.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.