ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Άφαντος ο δράστης - «Στόχευε στο λαιμό των θυμάτων»

Γερμανοί αστυνομικοί στο σημείο όπου άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στο Ζόλινγκερ της Γερμανίας με αποτέλεσμα σκοτωθούν τρεις άνθρωποι στις 23 Αυγούστου 2024. 

EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται στη Γερμανία το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στην πόλη Ζόλινγκεν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί αριθμός άλλων.

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει επίσης από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο όπου έγινε η επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκερ της Γερμανίας στις 23 Αυγούστου 2024

EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF/ΑΠΕ ΜΠΕ

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

«Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη», σημείωσε η αστυνομία.

Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι αρχές

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) χθες Παρασκευή, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε σε πολλούς ανθρώπους με μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι γερμανικές αρχές μιλούν πλέον για «τρομοκρατική ενέργεια» και όχι για δράστη σε «κατάσταση αμόκ».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο κ. Κρέστα και πρόσθεσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης