ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ

Άνδρες της σήμανσης στο σημείο όπου έγινε η επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκερ της Γερμανίας στις 23 Αυγούστου 2024

EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων στο Φεστιβάλ του Σόλινγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Ο δράστης σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα δεν έχει συλληφθεί ακόμα. Η επίθεση έγινε σε φεστιβάλ στο πλαίσιο των εορτασμών για την 650ή επέτειο από την ίδρυση της πόλης Σόλινγκεν Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία. . Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι τρεις και ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 4.

Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε ένα από τα θύματά του στον λαιμό. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

Αστυνομικά οχήματα και περιπολικά στο σημείο όπου έγινε επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ δρόμου στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας στις 23 Αυγούστου 2024

EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο κ. Κρέστα και πρόσθεσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Σε βίντεο που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκεπασμένοι με λευκό σεντόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης