ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και στηρίζει τον Τραμπ

Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και στηρίζει τον Τραμπ

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ

AP Foto/Stefan Jeremiah, Pool

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ και ότι στηρίζει τον Τραμπ.

«Δεν τερματίζω την εκστρατεία μου, την αναστέλλω αλλά δεν την τελειώνω. Το όνομά μου θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες», είπε, μιλώντας σε εκδήλωση την Παρασκευή στην Αριζόνα.

«Τρεις σπουδαίες αιτίες με ώθησαν να συμμετάσχω σε αυτόν τον αγώνα και αυτές είναι που με έπεισαν να εγκαταλείψω το Δημοκρατικό Κόμμα και να υποβάλω υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και τώρα να υποστηρίξω τον Πρόεδρο Τραμπ», σημείωσε.

Ξεκίνησε την ομιλία του αιτιολογώντας γιατί αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα και γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, ενώ μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εκστρατεία του για να μπει στις κάλπες στις πολιτείες.

Όπως είπε οι Δημοκρατικό μάχονταν «ενάντια στον αυταρχισμό, στη λογοκρισία, στην αποικιοκρατία, στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Ήμασταν το κόμμα της εργασίας», είπε σημειώνοντας πως αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια: «Είχε γίνει το κόμμα του πολέμου, της λογοκρισίας, της διαφθοράς, των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, της μεγάλης τεχνολογίας... και του μεγάλου χρήματος», ανέφερε.

Νωρίτερα ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ κατέθεσε σε δικαστήριο στην Πενσυλβάνια τα απαραίτητα έγγραφα για να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές, «ως αποτέλεσμα της σημερινής έγκρισης» από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το CNNi.