Πρώην σωματοφύλακας του Μπέκαμ μιμήθηκε τον Τομ Χανκς και ζει σε αεροδρόμιο
Φαίνεται πως υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ της ζωής και της έβδομης τέχνης και η ιστορία ενός 46χρονου πρώην στρατιωτικού είναι η πιο πρόσφατη – αλλά όχι και τελευταία – απόδειξη τού ότι η ζωή μιμείται την τέχνη – και αντίστροφα.
Ο Simon Jones – ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί για να προστατεύσει την πραγματική του ταυτότητα – είναι 46 Μαΐων. Απόστρατος του βρετανικού στρατού είχε διατελέσει και προσωπικός σωματοφύλακας του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε...
Η επιχείρηση που είχε στήσει τα τελευταία χρόνια φαλίρισε. Κι εκείνος στα 46 του βρέθηκε χωρισμένος, άπορος και άστεγος.
Οι επιλογές, ελάχιστες. Και τότε, ο «Σάιμον Τζόουνς» είχε μία ξαφνική ιδέα: Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τομ Χανκς, για την ακρίβεια του κινηματογραφικού Βίκτορ Ναβόρσκι, στην ταινία The Terminal του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Στο φιλμ του 2004, ο Ναβόρσκι, ανήμπορος να μπει σε αμερικανικό έδαφος αλλά και να επιστρέψει στην πατρίδα του Κρακοζία όπου είχε εκδηλωθεί πραξικόπημα, κατέληξε να παραμείνει – μέχρι νεοτέρας – στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.
Πηγή: YouTube
Ομοίως, ο κ. «Τζόουνς» αποφάσισε να μετακομίσει στο Heathrow, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου, ενθυμούμενος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sunday Express, «τον τύπο από την ταινία του Τομ Χανκς».
«Ξαφνικά έχασα τα πάντα, όταν η επιχείρησή μου – που περιελάμβανε αποστολές υψηλού κινδύνου και εκπαίδευση προσωπικού – κατέρρευσε. Τρεις από τους πελάτες μου μου χρωστούσαν συνολικά περί τις 50.000 λίρες. Κι όταν τους πήγα στα δικαστήρια, ισχυρίστηκαν πως και οι ίδιοι είχαν χρεοκοπήσει», εξομολογήθηκε ο 46χρονος στο βρετανικό Τύπο, καταλήγοντας: «Η επιχείρηση αποδείχτηκε τεράστια πίεση και για τη σχέση μου, οπότε χώρισα. Ξαφνικά, βρέθηκα άστεγος κι, επειδή όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν με πολλούς δικαιούχους, απένταρος. Σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω. Δεν ήθελα να γίνω βάρος σε κανέναν. Αισθανόμουν πως δεν μπορούσα να ζήσω στα πατώματα φίλων για πάνω από μία ή δύο νύχτες, ιδίως εφόσον δεν μπορούσα να συνεισφέρω οικονομικά. Και τότε θυμήθηκα τον Τομ Χανκς που έπαιζε εκείνον τον τύπο που ζούσε στο αεροδρόμιο».
Επί τρεις εβδομάδες, ο 46χρονος – όπως ακριβώς και ο πρωταγωνιστής του The Terminal – έτρωγε ό,τι περίσσευε από τους πελάτες των καφέ και των εστιατορίων, πλενόταν στις τουαλέτες του αεροδρομίου, κοιμόταν στις καρέκλες και χρησιμοποιούσε το wi – fi για να αναζητήσει δουλειά.
Όλως παραδόξως και σε ανησυχητικό βαθμό, κανείς αξιωματούχος του αεροδρομίου ή αστυνομικός δεν ασχολήθηκε σε ένα από τα πιο αυστηρά φυλασσόμενα αεροδρόμια του κόσμου, παρότι οι περιπολίες ήταν διαρκείς και οι άνθρωποι περνούσαν από δίπλα του.
Ο 46χρονος, πρώην μέλος της μονάδας Αλεξιπτωτιστών, είχε υπηρετήσει στη Βόρεια Ιρλανδία, σε Ανγκόλα, Ιράκ, Νιγηρία, Σουδάν, Αφγανιστάν, Σομαλία και Ισραήλ, πριν στήσει τη δική του ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας. Επί πολλά έτη δούλεψε ως σωματοφύλακας της οικογένειας Μπέκαμ ενώ, μεταξύ των πελατών του ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, Αμερικανοί διπλωμάτες και Βρετανοί πολιτικοί, ανάμεσά τους κι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.