ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Ο Πούτιν θα κατακτούσε την Ουκρανία σε τρεις μέρες - Τώρα φτιάχνει καταφύγια στο Κουρσκ

Η περιοχή Κουρσκ στην οποία προελαύνουν οι Ουκρανοί AP Photo/Evgeniy Maloletka

Καταφύγια από ενισχυμένο σκυρόδεμα θα εγκατασταθούν σε όλη την περιοχή του Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές ρωσικές αρχές την σήμερα Πέμπτη (22/8), καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την τολμηρή επίθεσή της στο έδαφος της Μόσχας.

«Σήμερα ξεκινήσαμε να εγκαθιστούμε καταφύγια από ενισχυμένο σκυρόδεμα στο Κουρσκ. Με τις οδηγίες μου, η διοίκηση της πόλης του Κουρσκ εντόπισε βασικά σημεία για την τοποθέτηση δομοστοιχειωτών καταφυγίων σε πολυσύχναστα μέρη», δήλωσε ο Αλεξέι Σμιρνόφ, αναπληρωτής κυβερνήτης του Κουρσκ.

Η αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή της Ουκρανίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα έπιασε τους Ρώσους στο άλμα και οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν επεκτείνει την επίθεσή τους, καταλαμβάνοντας περισσότερες πόλεις και εδάφη με μικρή αντίσταση.

Θα ανέτρεπε τον Ζελένσκι

Η επίθεση έχει ως στόχο να γείρει την πλάστιγγα στο πεδίο της μάχης υπέρ της Ουκρανίας -ακόμη και ενώ η Ρωσία προελαύνει στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας- σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας που ξεκίνησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου οι δυνάμεις του είχαν αρχικά ως στόχο να ανατρέψουν γρήγορα την ηγεσία της Ουκρανίας και να υποτάξουν τη χώρα, ακόμα και μέσα σε 3 μέρες.

Σήμερα δύο και πλεόν χρόνια από την μεγάλη ρωσική εισβολή, οι ρωσικές αρχές σχεδιάζουν τώρα να εξοπλίσουν 60 κύριους σταθμούς δημόσιων μεταφορών στο Κουρσκ με καταφύγια.

Ουκρανικό στρατηγείο στη Σούντζα

Ο Smirnov δήλωσε ότι παρόμοια καταφύγια θα εγκατασταθούν στις πόλεις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ στην περιοχή του Κουρσκ. Εν τω μεταξύ, το πρώτο ουκρανικό στρατιωτικό γραφείο στο Σούντζα εντός της Ρωσίας ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου του ουκρανικού στρατού Eduard Moskaliov για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής και τον έλεγχο των διαδρόμων εκκένωσης.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία πρέπει να παρέχει τέτοια βοήθεια στους Ρώσους στα εδάφη που ελέγχει. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να προωθούνται αργά στην περιοχή του Κουρσκ, όπου η 22η ταξιαρχία των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου πήρε περισσότερους αιχμαλώτους την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης