ΚΟΣΜΟΣ

Η μάχη του Έρικσον με τον καρκίνο και ο αποχαιρετισμός: «Φροντίστε τον εαυτό σας και ζήστε το»

Συγκλονίζει το μήνυμα του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

AP Photo

Σε ένα αναμφίβολα συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven», ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον αναλογίζεται τη ζωή του και τη γεμάτη ποδοσφαιρική του καριέρα, που του έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν ξεχνάει ότι εκπλήρωσε το όνειρό του να κάτσει στον πάγκο της Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι legends απέναντι στον Άγιαξ, τον περασμένο Μάρτιο.

Με θέα μία γαλήνια λίμνη στην πατρίδα του, στη Σουηδία, ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Αγγλίας έχει πλέον βρει την εσωτερική του ηρεμία, παρότι γνωρίζει ότι διανύει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Στο αποχαιρετιστήριο μάλιστα μήνυμά του, ο 76χρονος Έρικσον συγκλονίζει τονίζοντας: «Είχα μία καλή ζωή. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα πεθάνουμε, αλλά η ζωή είναι και θάνατος. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι όπως είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, ναι, ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό.

Ελπίζω να με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε, να χαμογελάτε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, κόσμο, ήταν φανταστικό. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε τη ζωή σας. Και ζήστε το. Αντίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης