ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία καλεί τους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών να λάβουν μέτρα κατά των χάκερ

Χάκερ

PIXABAY

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας προέτρεψε σήμερα τους κατοίκους των περιφερειών Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ – που συνορεύουν με την Ουκρανία – να απεγκαταστήσουν εφαρμογές γνωριμιών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, καθώς και να απενεργοποιήσουν κάμερες παρακολούθησης με σύνδεση στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός εντοπίζει διευθύνσεις IP στο έδαφός μας (…) και συνδέεται εξ αποστάσεως σε κάμερες που δεν είναι ασφαλείς και παρακολουθούν τα πάντα, από αυλές ιδιωτών μέχρι στρατηγικής σημασίας οδούς και αυτοκινητοδρόμους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Συνέστησε επίσης την απεγκατάσταση εφαρμογών γνωριμιών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, θεωρώντας πως θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο χάκερ για τη συλλογή πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων.

Το υπουργείο Εσωτερικών συμβούλευσε ειδικότερα τους ρώσους στρατιώτες να μην ανοίγουν γραπτά μηνύματα από άγνωστους αποστολείς και να διαγράψουν συνομιλίες με συμπολεμιστές τους σε περίπτωση που κινδυνεύουν να αιχμαλωτιστούν.

Οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών καλούνται επίσης να μην δημοσιοποιούν σε κοινωνικά δίκτυα βίντεο με κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων.

Στρατιώτες, αστυνομικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών κλήθηκαν να διαγράψουν από τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ψευδωνύμων όπως «Lyosha FSB» – FSB είναι το ακρωνύμιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής βιομηχανίας, θα πρέπει να αφαιρέσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην βρεθούν στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών του εχθρού», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης