ΚΟΣΜΟΣ

Η αξιοσημείωτη ιστορία της μικροσκοπικής πόλης με πληθυσμό μόλις ενός ατόμου

Η είσοδος της πόλης Monowl στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. 

Wikipedia

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα αντιθέσεων, γεμάτη με στοιχεία που μπορεί να φαίνονται ακατανόητα σε πολλούς, είτε προέρχονται από πολυσύχναστα αστικά κέντρα είτε πέρα ​​από τα σύνορά τους. Αυτό το τεράστιο και ποικιλόμορφο έθνος φιλοξενεί ένα άγριο μείγμα του παραλόγου, που καλύπτει την κοινωνική, πολιτική και περιβαλλοντική σφαίρα.

Μια από τις πιο σαγηνευτικές και συγκινητικές ιστορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτή του Monowi, στη Νεμπράσκα. Η μικροσκοπική αυτή πόλη κατέχει τη μοναδική διάκριση ότι είναι η μικρότερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό μόλις ενός ατόμου, της Elsie Eiler. Αλλά η ιστορία της Eiler ξεπερνά τα συνηθισμένα.

Ως μοναδική κάτοικος του Monowi, έχει πολλούς τίτλους: δήμαρχος της πόλης, μπάργουμαν, υπάλληλος, βιβλιοθηκάριος, ταμίας, ενώ φροντίζει επίσης να παραμένουν αναμμένα τα φώτα σε μια πόλη φάντασμα. Η αξιοσημείωτη αφοσίωσή της κρατά το Monowi ζωντανό, καθιστώντας το αληθινή απόδειξη του πνεύματος μιας μικρής πόλης της Αμερικής.

Το Monowi χρησιμεύει ως ένα απόσταγμα του παρελθόντος των ΗΠΑ. Είναι μία από τις τρεις ενσωματωμένες πόλεις στην κομητεία Boyd με λιγότερους από δέκα κατοίκους, απόδειξη μιας περιοχής που προσπαθεί να αντέξει το πέρασμα του χρόνου και τις οικονομικές αλλαγές. Στη δεκαετία του 1930, το Monowi ήταν ένας πολυσύχναστος κόμβος κατά μήκος του σιδηροδρόμου Elkhorn, όπου ζούσαν 150 κάτοικοι, με παντοπωλεία, ένα εστιατόριο, ακόμη και μια φυλακή. Ωστόσο, στα μέσα του 20ου αιώνα, τα έντονα φώτα της πόλης άρχισαν να χαμηλώνουν, σηματοδοτώντας την έναρξη της παρακμής της.

Η τελευταία κηδεία που έγινε στην εκκλησία ήταν για τον πατέρα της Elsie το 1960, με το ταχυδρομείο και τα τελευταία παντοπωλεία να κλείνουν μεταξύ 1967 και 1970. Το σχολείο ακολούθησε το 1974.

Το να είσαι ο μοναδικός κάτοικος του Monowi πρέπει να μοιάζει σουρεαλιστικό, ωστόσο η Elsie υποστηρίζει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τη μοναδική της κατάσταση. Τα καθήκοντά της, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα. Κάθε χρόνο, δημοσιεύει μια ειδοποίηση στο μπαρ της, τη μοναδική επιχείρηση της πόλης, για να ανακοινώσει τις δημαρχιακές εκλογές και μετά ψηφίζει η ίδια τον εαυτό της. Ως υφιστάμενη, καλείται να συντάσσει το δημοτικό ρυμοτομικό σχέδιο για να εξασφαλίσει κρατική χρηματοδότηση ετησίως. Επιπλέον, εισπράττει περίπου 500 δολάρια φόρους από τον εαυτό της για να κρατήσει τους τρεις φανοστάτες της πόλης φωτισμένους και το νερό να τρέχει.

Αν και ζει μόνη της και ταξιδεύει μόλις λίγα μέτρα καθημερινά από το τρέιλερ της για να ανοίξει το μπαρ, η Elsie έχει τακτικά άτομα που έρχονται από μακριά για να την επισκεφτούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης