ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Η πρόταση Μπάιντεν δεν περιλαμβάνει απόσυρση του ισραηλινού στρατού, ούτε κατάπαυση πυρός

AP Photo/Abdel Kareem Hana

Η πρόταση των ΗΠΑ που παρουσιάστηκε στις αντιπροσωπείες στο Κατάρ δεν περιλαμβάνει την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα, ούτε δέσμευση για κατάπαυση του πυρός, δήλωσαν την Κυριακή (18/8) πηγές της Χαμάς σε σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η πρόταση «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το έγγραφο που συμφώνησαν στις 2 Ιουλίου» και η ισλαμιστική οργάνωση εξακολουθεί να περιμένει τα αποτελέσματα των συναντήσεων στη Ντόχα και το Κάιρο.

Η πρόταση περιλαμβάνει μείωση της παρουσίας του ισραηλινού στρατού στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας, χωρίς πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.Για την μόνιμη κατάπαυση πυρός, την οποία ο Μπάιντεν είχε παρουσιάσει ως μέρος του σχεδίου ειρήνευσης τον Μάιο, πάει στη δεύτερη φάση της συμφωνίας όπου όμως το Ισραήλ θα μπορεί να συνεχίσει τις μάχες εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι το πέρασμα της Ράφα θα διοικείται από την Παλαιστινιακή Αρχή με ισραηλινή εποπτεία. Το Ισραήλ θα είναι αυτό που θα εποπτεύει επίσης την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη βόρεια Γάζα μέσω του διαδρόμου Netzarim, τη μεταφορά μεγάλου αριθμού Παλαιστινίων κρατουμένων σε τρίτη χώρα και την αποχώρηση από τη Γάζα σύμφωνα με το σχέδιο Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης