ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα επιθέσεων στα τρένα πέφτουν οι Βρετανίδες - Αύξηση πάνω από 50% στα εγκλήματα

Ηλεκτρικό τραίνο στη Βρετανία

AP Photo/Frank Augstein

Σοκάρει στη Βρετανία η αύξηση κατά περισσότερο από 50% στις βίαιες επιθέσεις εναντίον γυναικών και κοριτσιών στα τρένα της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Σε πολλές περιπτώσεις οι άλλοι επιβάτες παρενέβησαν να βοηθήσουν ωστόσο ελάχιστοι το ανέφεραν στην αστυνομία.

Μάλιστα, ο αριθμός των σεξουαλικών αδικημάτων αυξήθηκε κατά 10% την ίδια περίοδο.

Ο αριθμός των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο έχει διπλασιαστεί.

Η έρευνα, που έγινε μετά από ανάθεση της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών (BΑΜ), διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή σεξουαλικά αδικήματα ενώ μετακινούνται με τρένο ή μετρό.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι οι περισσότερες επιθέσεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της βραδινής ώρας αιχμής.

To 51% των γυναικών θυμάτων δήλωσε ότι άλλοι επιβάτες του τρένου παρενέβησαν για να βοηθήσουν, ωστόσο, μόνο ένας στους πέντε που έχουν δει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης το ανέφεραν στην αστυνομία.

Τα στοιχεία προκάλεσαν αντιδράσεις από την αρμόδια υπουργό Τζες Φίλιπς και από την αστυνομία που συμφώνησαν ότι ότι ανεξάρτητα εάν τα στοιχεία αντανακλούν αύξηση των καταγγελιών, είτε αύξηση του όγκου των εγκλημάτων, είτε συνδυασμό των δύο, η βία, και τα σεξουαλικά εγκλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στα μέσα μεταφοράς είναι απαράδεκτα και εντατικοποιούνται οι δράσεις και την απάλειψη του φαινομένου.

Η αστυνομία μεταφορών παρακινεί τους επιβάτες να βοηθούν τους συμπολίτες τους όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στα μέσα μεταφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης