ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε γέφυρα στην περιφέρεια του Κουρσκ

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια γέφυρα στον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, εμποδίζοντας τις εκκενώσεις πληθυσμών δια ξηράς, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλόυσκόφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι, μετά την ταχεία ουκρανική εισβολή στην ρωσική αυτή περιφέρεια.

Στο μεταξύ, ενώ η αιφνιδιαστική ουκρανική εισβολή σε ρωσικά εδάφη εισέρχεται την 10η μέρα, ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Κουρσκ αλλά και σε υπό ρωσική κατοχή εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

Μάχες μαίνονται μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν το Κίεβο εξαπύλεσε μια αιφνιδιαστική έφοδο, τη μεγαλύτερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, δύο εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που βοηθούσαν στην απομάκρυνση αμάχων από το Κουρσκ, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό, ανακοίνωσε η οργάνωσή τους. Αυτοί οι δύο εργαζόμενοι του Λαϊκού Μετώπου, μιας οργάνωσης που συγκεντρώνει πολλές ρωσικές μκο, «σκοτώθηκαν από βλήμα που έπληξε το όχημά τους σε μια από τις συνοριακές συνοικίες της περιφέρειας Κουρσκ».

«Βοηθούσαν στην απομάκρυνση αμάχων σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας», ανέφερε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε. Οι δύο εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που σκοτώθηκαν ήταν ο Νικολάι Κοβαλιόφ, ένας νοσηλευτής, και ο Ντέιβιντ Σοκολόφ, υπεύθυνος Τύπου, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης