ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού στη Σιβηρία - Νεκρό μέλος του πληρώματος

Ρωσικό αεροσκάφος Tupolev

Royal Air Force via AP

Συναγερμός σήμανε στις ρωσικής Αρχές από την συντριβή ενός υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Τουπόλεφ Tu-22M3 της  πολεμικής αεροπορίας την Πέμπτη (15/8) στη Σιβηρία.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στην Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πλήρωμα έκανε χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, όμως ένα από τα μέλη του σκοτώθηκε και τα υπόλοιπα τέσσερα διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Ιγκόρ Κόμπζεφ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε μεταδώσει ότι τα μέλη του πληρώματος ήταν «ασφαλή».

Ο λόγος του ατυχήματος ήταν τεχνική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ

Σοβιετικού σχεδιασμού, το Tu-22M, που αναπτύχθηκε στα τέλη των χρόνων του 1960, εκσυγχρονίστηκε επανειλημμένα ως το 1993. Αρχικά προορισμένο για πτήσεις μακράς εμβέλειας, μετατράπηκε σε αεροσκάφος με μέση εμβέλεια λόγω συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Είναι σε θέση να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ, μεταξύ άλλων. Αεροσκάφη του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά για βομβαρδισμούς στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης